Annons

En dog efter vansinnesfärd – föraren häktas

Brott • Publicerad 17 januari 2020
Den 20-årige bilförare som orsakade en svår krock med dödlig utgång i södra Stockholm har häktats. Arkivbild.
Den 20-årige bilförare som orsakade en svår krock med dödlig utgång i södra Stockholm har häktats. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En person dog och två skadades allvarligt när en stulen Audi i hög fart krockade med två bilar på Örbyleden i södra Stockholm natten mot i tisdags. Nu har den 20-årige föraren häktats av Södertörns tingsrätt, skriver Aftonbladet.

Krocken föregicks av att mannen inte stannade när polisen försökte stoppa honom. Polisen körde sedan efter Audin, som framfördes i vansinnesfart. I en korsning krockade bilföraren med två andra bilar, med tragiska konsekvenser.

Den nu häktade 20-åringen skadades själv allvarligt i krocken och kom till rätten i rullstol. Han är misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och grov stöld. Han är tidigare dömd för en mängd grova brott, bilstölder och trafikbrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons