Annons

En till gripen för mordet i Markaryd

Brott • Publicerad 9 december 2019
Den 10 augusti i somras hittades den 70-årige mannen död i Markaryd efter att ha varit försvunnen i tio dagar. Arkivbild.
Den 10 augusti i somras hittades den 70-årige mannen död i Markaryd efter att ha varit försvunnen i tio dagar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 47-årig ukrainsk man har gripits misstänkt för mordet på en 70-årig man i småländska Markaryd. Mannen greps i Polen i förra veckan efter att ha varit internationellt efterlyst i flera månader.

Sedan tidigare sitter en 48-årig man från Ukraina häktad på sannolika skäl misstänkt för mord samt tillgrepp av fortskaffningsmedel efter att ha gripits vid en motorväg i Tyskland den 20 augusti.

Annons

"Den andre personen greps i Dubica Gorna i Polen och kommer inom kort att överföras till Sverige. Efter ankomsten till Sverige kommer ny häktningsförhandling att äga rum vid Växjö tingsrätt", säger kammaråklagare Gunilla Öhlin i ett pressmeddelande.

Båda två är misstänkta för mord sedan den 70-årige mannen försvann spårlöst den 31 juli i somras och hittades död i ett skogsområde tio dagar senare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons