Annons

Polis prejade misstänkta rånare i Malmö

Brott • Publicerad 22 april 2019
Polisen undersöker en skadad bil i stadsdelen Limhamn i Malmö sedan den prejats in mot vägkanten och en polispatrull gripit tre misstänkta rånare.
Polisen undersöker en skadad bil i stadsdelen Limhamn i Malmö sedan den prejats in mot vägkanten och en polispatrull gripit tre misstänkta rånare.Foto: Johan Nilsson/TT

Under måndagsförmiddagen inträffade ett rån i Malmö där en person blev bestulen på sin mobiltelefon. Personen hade lagt ut mobilen på nätet och sedan stämt träff med köparen.

– Målsägaren blev rånad med våld, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Annons

Senare under dagen följde polisen efter en bil som vägrade stanna på polisens uppmaning. Det slutade med att bilen prejades av vägen i stadsdelen Limhamn. Enligt vittnen som såg ingripandet hade poliserna dragna vapen när de gick fram till den misstänkta bilen. Tre personer greps misstänkta för rånet och i bilen hittades flera mobiltelefoner, däribland den från rånet tidigare på dagen.

– Det är samma mobiltelefon som stals vid rånet på förmiddagen, säger Calle Persson.

De gripna är unga män i 20- till 30-årsåldern. En av dem fördes till sjukhus efter prejningen och polisen bevakar mannen på sjukhuset. Utöver rån tillkommer misstankar om trafikbrott.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons