Annons

Eriksson syndabock i CL-semifinalen

Lyon är på väg mot en ny final i Champions League efter att ha vunnit den första semifinalen mot Chelsea med 2–1.
Chelseas svenska mittback Magdalena Eriksson blev syndabock genom att göra självmål.
Fotboll • Publicerad 21 april 2019
Chelseas Magdalena Eriksson gjorde självmål i Champions League-semifinalen mot Lyon. Arkivbild.
Chelseas Magdalena Eriksson gjorde självmål i Champions League-semifinalen mot Lyon. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Delphine Cascarinos skott i den 27:e minuten träffade Eriksson och ställde målvakten Ann-Katrin Berger.

Det var svenskans andra självmål på kort tid. Hon gjorde självmål när Manchester City vann FA-cupsemifinalen i förra veckan.

Annons

Amandine Henry gjorde 2–0 i den 39:e minuten på hörna. Dzsenifer Marozsán slog en skruvad hörna och Henry touchade bollen innan den gick i mål.

Tjugo minuter från slutet reducerade Chelsea, som förutom Eriksson även startade med Jonna Andersson, genom ett snyggt skott av Erin Cuthbert. Ett viktigt bortamål inför returen hemma i London om en vecka.

Lyon har vunnit Champions League de tre senaste åren. I år slog de ut fjolårsfinalisten Wolfsburg redan i kvartsfinal (totalt 6–3). Chelsea gick till semifinal genom en totalseger med 3–2 över Paris Saint-Germain.

Även den tredje svenska landslagsspelaren i CL-semifinal, Fridolina Rolfö, blev förlorare i den första matchen. Hennes Bayern München förlorade hemma mot Barcelona med 0–1.

Fridolina Rolfö hade som vanligt många chanser för Bayern, men hade svårt att få bollen inom målramen.

I den 63:e minuten spräcktes målnollan – för bortalaget. Kheira Hamraoui sköt bollen i mål vid bortre stolpen. Hemmalagets Sara Däbritz hade en bra målchans på frispark i den 90:e minuten, men bollen tog i ribban. En stund senare sköt hon också över.

Det är första gången som Bayern München gått till semifinal i Champions League. Barcelona förlorade i semifinal 2017.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons