Annons

Experter spår ras för Huawei

Flera experter förväntar sig att Huaweis leveranser av mobiler kommer att rasa det kommande halvåret. Nedgången kan hamna mellan 4 och 24 procent, enligt Fubon Research och Strategy Analytics.
Ekonomi • Publicerad 25 maj 2019
Huawei har det kämpigt. Experter spår ras på uppemot en fjärdedel av antalet levererade smarta telefoner.
Huawei har det kämpigt. Experter spår ras på uppemot en fjärdedel av antalet levererade smarta telefoner.Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT

Den kinesiska teknikjätten har den senaste tiden svartlistats av USA, vilket fått flera andra teknikbolag att avbryta sitt samarbete med företaget. Huawei kan exempelvis tvingas förlita sig på något annat operativsystem än Googles populära Android.

Huawei har i dag 30 procent av den europiska marknaden enligt industrianalysföretaget IDC. Men företagets problem kan göra att potentiella kunder i stället väljer modeller från Samsung eller Apple.

Annons

– Huawei kan slås ut från västeuropeiska smarttelefonmarknaden nästa år om det förlorar tillgång till Google, säger Linda Sui vid Strategy Analytics.

Hon räknar med en ytterligare nedgång nästa år med 23 procent, men tror att Huawei kan leva vidare med hjälp av den enorma kinesiska marknaden.

Fubon Research har tidigare uppskattat att Huawei skulle leverera 258 miljoner smarta mobiltelefoner i år, men har nu justerat den prognosen till 200 miljoner i ett "värsta tänkbara"-scenario

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons