Annons
Nyheter

Explosion vid nattklubb i centrala Malmö

En entré till en nattklubb i centrala Malmö har sprängts.
Någon form av explosivt ämne har detonerat, enligt polisen.
Malmö • Publicerad 3 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har varit någon form av detonation på restaurang Babel, som är en nattklubb. Vi har konstaterat att det har varit en sprängning och det är skador på fasaden, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Restaurangen var stängd vid explosionen och det finns inga uppgifter om att någon har skadats. En konsert ägde rum i lokalen under kvällen, skriver Kvällsposten.

Annons

Larmet om flera höga smällar i området kom från flera personer strax efter klockan 00.30. Polisen har inte hittat fler ställen där det ser ut att ha sprängts.

Bombskyddet har undersökt platsen och kommit fram till att det inte rör sig om så kallade bangers. Den kriminaltekniska undersökningen fortsätter under natten.

– Det är någon annan form av explosivt ämne som har detonerat. Men bombgruppen kunde inte uttala sig om vad det är, säger Magnus Lefèvre till TT.

Flera personer har hörts efter sprängningen

– Sedan får vi titta på om det finns någon hotbild mot själva restaurangen eller någon anställd. Just nu finns det inget sådant känt.

I oktober förra året drabbades samma nattklubb av en detonation. Även då blev det skador på fasaden.

Nattklubben har drabbats av ett nytt sprängdåd.
Nattklubben har drabbats av ett nytt sprängdåd.Foto: Johan Nilsson/TT
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons