Annons

Explosion nära kyrka i Södertälje

Brott • Publicerad 14 juni 2019
Avspärrningar vid den kyrka i Södertälje där något exploderat.
Avspärrningar vid den kyrka i Södertälje där något exploderat.Foto: Pontus Stenberg / TT

En större detonation inträffade vid 03-tiden i Södertälje vid en samlingslokal som ligger i anslutning till en kyrka. Exakt vad som smällt är oklart.

– Det är entrén till den här samlingslokalen som har skadats av detonationen men det var ingen på plats när det smällde och ingen person har skadats, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson, till TT.

Annons

Polisen har hört vittnen på plats och spärrat av ett hundratal meter kring detonationsplatsen. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Nationella bombskyddet har kallats in och undersöker de materiella skadorna under morgonen.

– Det var en tillräckligt hög smäll för att folk som bott flera hundra meter därifrån ska ha väckts av den. Skadorna är tillräckligt stora för att de första patrullerna som kom till platsen skulle se var det smällt, säger Peter Asp, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons