Annons
Ronneby

F17-pilotens rutt – en jättepenis över Blekinge

F17-pilotens rutt blev en jättepenis över Blekinge.
– Det är en ren slump, säger kommunikationschefen Helene Nyberg till Aftonbladet.
BLEKINGE • Publicerad 27 mars 2019
På Flightradar 24 syns rutten som piloten flög.
På Flightradar 24 syns rutten som piloten flög.Foto: Flightradar 24

Det var Aftonbladet som var först med att rapportera om den annorlunda flygrutten som ett av Försvarsmaktens plan, en Saab SK60, flög under tisdagen.

På sajten Flightradar 24, där man kan se rutterna i efterhand, syns hur planet flög. Och spåren det lämnade efter sig blev en gigantisk penis över Blekinge.

Annons

När Aftonbladet pratade med Helene Nyberg, kommunikationschef vid Blekinge flygflottilj, så var hon först ovetande till händelsen. Efter att ha fått se bilden och undersökt frågan närmare så återkommer hon.

– Jag har kollat runt lite och jag kan bekräfta att det är en pilot från F17 som genomfört ett ordinarie pass och flugit enligt rutin. Det är en ren slump, säger hon till Aftonbladet.

Även P4 Blekinge har pratat med Helene Nyberg om penisflygningen. Hon får där frågan om man inte borde sett penisen framträda redan på skrivbordet när man planerade flygningen.

– Nej, jag kan inte detaljerna kring hur planeringen sker men han har ju fått sina direktiv från bland annat flygledarna hur han ska flyga, in och ut, till F 17, säger Helene Nyberg till P4 Blekinge.

Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons