Annons

Falun och Mora till SM-final

Innebandy • Publicerad 18 april 2019
Faluns Omar Aldeeb i seriemötet hemma mot Storvreta i februari. Nu möts innebandygiganterna återigen i SM-final.
Faluns Omar Aldeeb i seriemötet hemma mot Storvreta i februari. Nu möts innebandygiganterna återigen i SM-final.Foto: Henrik Hansson/TT

I fjol förlorade Falun SM-finalen mot Storvreta med 2–6. I år får innebandyklubben från Dalarna chans till revansch mot Uppsalalaget.

Efter en vändning och 4–3-seger i den femte semifinalen hemma mot Mullsjö är Falun finalklart efter 4–1 i matchserien i bäst av sju.

Annons

Tvåmålsskytten Omar Aldeeb blev stor hjälte sedan han kvitterat till 3–3 efter 6.11 i den andra perioden och avgjort med sitt 4–3-mål, 7.32 in i tredje.

Falun tog fyra av fem SM-guld åren 2013–2017. Storvreta vann 2016 och 2018. Herrinnebandyns två giganter finalmöts i Globen i Stockholm den 27 april.

Då blir det även ett dalalag i damfinalen. Kais Mora, som förlorat tre raka SM-finaler, får en fjärde chans i år.

Topplaget besegrade Pixbo med 4–3 i skärtorsdagens tredje semifinal i bäst av fem och är vidare med 3–0 i matcher. Moras Anna Wijk var stor segerorganisatör med mål fram till 2–1 och 4–3 och assist vid Malin Alkelöws 3–1.

Även i damfinalen kan det bli en finalrepris. Men då måste regerande mästarlaget Iksu vända 1–2-underläget i semifinalserien mot Täby.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons