Annons

Fängslade turkar släppta i Libyen

Libyen • Publicerad 1 juli 2019
De numera frisläppta turkiska medborgarna greps av styrkor under krigsherren Kahlifa Haftar Arkivbild.
De numera frisläppta turkiska medborgarna greps av styrkor under krigsherren Kahlifa Haftar Arkivbild.Foto: Mohammed El-Sheikhy/AP/TT

Sex turkiska medborgare har släppts fria efter att tidigare ha fängslats av krigsherren Khalifa Haftars styrkor Libyen, uppger Turkiets utrikesdepartement.

Frisläppandet kommer knappa dygnet efter att Turkiet krävt att de gripna sätts på fri fot.

Annons

Turkiet stödjer sedan tidigare den av FN erkända regeringen i Tripoli, som sedan april i år försöker trycka tillbaka en militär offensiv från Haftars styrkor, kallade LNA, Libyens nationella armé. Stödet har lett till att Turkiet hamnat i skottgluggen för Haftar, som har beordrat sina soldater att attackera turkiska fartyg och andra turkiska intressen.

Krigsherrens militära kampanj för att överta Tripoli har mött stort motstånd och förra veckan förlorade LNA sin huvudbas i Gharyan, drygt nio mil söder om Tripoli. Under måndagen meddelade LNA att den kommer att inleda massiva flygbombingar av huvudstaden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons