Annons

Favoriten tog utklassningsseger i Girot

Cykel • Publicerad 19 maj 2019
Primoz Roglic. Arkivbild.
Primoz Roglic. Arkivbild.Foto: Alessandro Di Meo/AP/TT

Den slovenske cyklisten Primoz Roglic är en av favoriterna att ta hem årets Giro d'Italia. Under den nionde etappen visade han att han kanske är den största favoriten av dem alla att vinna tävlingen.

Han utklassade allt motstånd i det individuella tidstempoloppet över 34,8 kilometer som han vann på 51.52.

Annons

Roglic var en dryg minut snabbare än en av de tuffaste konkurrenterna i Italiens Vincenzo Nibali och över tre minuter snabbare än britten Simon Yates och spanjoren Miguel Angel Lopez – två andra favoriter.

"Det var en perfekt prestation. Jag gjorde ett bra jobb, jag tog det lugnt i början och jag gav allt på slutet. Det är skönt att ta lite tid på de andra favoriterna i Girot, men det är långt ifrån över", säger Roglic i ett pressmeddelande.

I toppen av sammandraget är det dock oförändrat – italienaren Valerio Conti behåller den rosa ledartröjan och leder med 1.50 före Roglic, som nu är 1.44 före Nibali.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons