Annons

Fem tips på hur du klarar årets fattigaste vecka

Årets fattigaste vecka är här. Men det finns sätt att leva gott fram till den efterlängtade januarilönen, i alla fall om man ska tro Karl Andersson, vd för nätbutiken Matsmart.
Publicerad 21 januari 2019
Foto: Jessica Gow/TT

Den tidiga decemberlönen i kombination med ofta tunga utgifter under jul- och nyårshelgerna och kostnader som kommer med det nya året som terminsräkningar är några anledningar till att privatekonomin just nu kan vara ansträngd.

– Nu börjar årets fattigaste vecka. Men man kan komma långt på det som redan finns hemma i skåpen. Att ta hand om den mat man redan köpt sparar både pengar och minskar matsvinnet, skriver Karl Andersson i ett pressmeddelande.

Här är fem tips på hur du kan klara veckan:

Annons

1. Öppna kylskåpet och skafferiet. Du har förmodligen mer mat hemma än du vet om. Dessutom är det ofta kul och utmanande att fundera ut nya rätter av det som redan finns hemma. Bonus – det kostar inte en krona.

2. Gör lunchlåda. Det finns få sätt att spara pengar som är effektivare än att ha med sig en lunchlåda till jobbet. Dessutom är det ofta nyttigare och tidsbesparande.

3. Gratis motion. Om vädret och avståndet tillåter – ta cykeln eller promenera till jobbet. Gratis motion, noll utgifter och betydligt bättre för miljön jämfört med andra transportmedel.

4. Gratis underhållning. Det finns inget gratis här i livet, sägs det ju. Men det finns gratisaktiviteter i hela landet, som passar såväl unga som gamla. Kolla in din kommuns hemsida, där brukar det finnas gott om tips!

5. Dryga ut kassan. Behöver du ändå dryga ut kassan? Sälj sådant som du inte behöver på exempelvis köp- och säljssajter. Där finns snabba pengar att tjäna.

Källa: Matsmart

Sebastian StrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons