Klubbikonen ledde direkt sitt lag till seger mot Chelsea med 3–1.
Senare befäste Liverpool sin klara serieledning i Premier League genom att enkelt bortabesegra Bournemouth.
Fotboll • Publicerad 7 december 2019
Duncan Ferguson ledde omgående Everton till seger hemma mot Chelsea.
Duncan Ferguson ledde omgående Everton till seger hemma mot Chelsea.Foto: Nigel French/AP/TT

Mauricio Pochettino i Tottenham, Unai Emery i Arsenal och nu senast i veckan Marco Silva i Everton.

Premier League-tränarna har fallit som furor den senaste tiden – och i den sistnämnda klubben fick managerskiftet omgående positiv effekt.

Med klubbikonen Duncan Ferguson som ny tillfälligt ansvarig vid rodret blev det seger direkt efter tre raka förluster när Chelsea kom på besök på Goodison Park.

Brasilianaren Richarlison nickade in 1–0 redan efter fem minuter och gav Everton ett grepp som hemmalaget höll fast matchen ut.

Firade vilt

Dominic Calvert-Lewin ökade på till 2–0 i början av den andra halvleken efter att Chelsea-försvaret svajat rejält. Mateo Kovacic reducerade visserligen via ett vackert volleyskott – men när bortalagets defensiv i den 84:e minuten återigen visade upp sig från sin sämre sida var saken klar.

Calvert-Lewin satte spiken i kistan med sitt andra mål när han straffade motståndarna efter en ny Chelsea-bjudning – den här gången från målvakten Kepa Arrizabalaga som spelat bollen rakt i gapet på hemmalaget.

Matchen slutade 3–1 – ett resultat som innebar en perfekt start för Duncan Ferguson som efter slutsignalen gick ut på planen och firade vilt framför hemmafansen.

I och med segern klättrar Everton från 18:e till 14:e plats.

Liverpool vann enkelt

Senare på lördagseftermiddagen blev det en bekväm seger för serieledande Liverpool borta mot Bournemouth.

Alex Oxlade-Chamberlain visade vägen i den första halvleken när han på ett tillslag stötte in Jordan Hendersons långa uppspel direkt i mål. Bortalaget vann till sist med 3–0 efter att Naby Keita och Mohamed Salah ökat på målskyttet.

Avståndet ned till tvåan Leicester, som har en match mindre spelad, är nu elva poäng för Jürgen Klopps manskap.

En enkel seger blev det även för Tottenham som vann med hela 5–0 hemma mot Burnley. "Spurs", som är femma i Premier League, krymper därmed avståndet från nio till sex poäng upp till fyran Chelsea.