Sölvesborg

Festivalbesökare magsjuka

NORJE Artikeln publicerades
Foto: Matthew Mead

Ett tiotal besökare på Sweden Rock har drabbats av magsjuka efter att ha ätit kycklingbaguette på Rosenlunds camping. Det skriver Svt Blekinge.

Tidigare under kvällen spreds uppgifter om att ett 60-tal personer skulle ha drabbats, men festivalledningen uppger att det är 13 personer.

– Det tros vara kycklingbaguetter som ligger bakom, säger Per-Ola Persson, avdelningschef på Sölvesborgs kommun, till Svt.

Ingen har behövt föras till sjukhus. På sin Facebooksida meddelar Sweden Rock att matstället har stängts och den som känner sig sjuk uppmanas att vända sig till Röda korsets tält.

En baguette återstod när larmet kom. Den ska nu hämtas in för provtagning. Svar på vad som orsakat magsjukan väntas nästa vecka.

Så här skriver campingen på sin hemsida:

”Tyvärr verkar vi fått dålig kyckling i en leverans av våra baguetter. Kiosken är numera stängd. Vi beklagar det som hänt och kommer göra en grundlig analys för att få reda på vart det brustit och om vi kunnat göra något annorlunda. Hoppas alla som drabbats bättrar på sig snabbt.”

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.