Annons
Sölvesborg

Festivalbesökare magsjuka

Ett tiotal besökare på Sweden Rock har drabbats av magsjuka efter att ha ätit kycklingbaguette på Rosenlunds camping. Det skriver Svt Blekinge.
NORJE • Publicerad 8 juni 2019 • Uppdaterad 9 juni 2019
Foto: Matthew Mead

Tidigare under kvällen spreds uppgifter om att ett 60-tal personer skulle ha drabbats, men festivalledningen uppger att det är 13 personer.

– Det tros vara kycklingbaguetter som ligger bakom, säger Per-Ola Persson, avdelningschef på Sölvesborgs kommun, till Svt.

Annons

Ingen har behövt föras till sjukhus. På sin Facebooksida meddelar Sweden Rock att matstället har stängts och den som känner sig sjuk uppmanas att vända sig till Röda korsets tält.

En baguette återstod när larmet kom. Den ska nu hämtas in för provtagning. Svar på vad som orsakat magsjukan väntas nästa vecka.

Så här skriver campingen på sin hemsida:

”Tyvärr verkar vi fått dålig kyckling i en leverans av våra baguetter. Kiosken är numera stängd. Vi beklagar det som hänt och kommer göra en grundlig analys för att få reda på vart det brustit och om vi kunnat göra något annorlunda. Hoppas alla som drabbats bättrar på sig snabbt.”

Ingvor JonssonSkicka e-post
Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons