Annons

Finland kan få höghastighetståg

Finland • Publicerad 16 maj 2019
Höghastighetståg finns i allt fler europeiska länder, här ett TGV i Marseille, Frankrike. Men järnvägsprojekten är dyra och tar lång tid, så i Norden har de ännu inte blivit av.
Höghastighetståg finns i allt fler europeiska länder, här ett TGV i Marseille, Frankrike. Men järnvägsprojekten är dyra och tar lång tid, så i Norden har de ännu inte blivit av.Foto: Claude Paris/AP/TT

Finland kan bli först i Norden med riktig höghastighetsjärnväg.

uppger att parter i de pågående regeringssamtalen är överens om att vilja satsa på tre nya snabblinjer från Helsingfors: västerut till Åbo, norrut till Tammerfors och österut mot Ryssland.

Som märkts i Sverige kan steget från plan till verklighet vara långt. Sverige har flera gånger aviserat järnvägsbyggen för hastigheter över 250 km/h, men det är osäkert om de blir av.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons