Annons
Nyheter

Fler butiker utsatta för stöld

Sverige • Publicerad 29 mars 2019
Trygghetsbarometern för årets första kvartal visar på en liten ökning av antalet stöldutsatta butiker jämfört med föregående kvartal.
Trygghetsbarometern för årets första kvartal visar på en liten ökning av antalet stöldutsatta butiker jämfört med föregående kvartal.Foto: Peter Lydén/TT

Lite mer än var tredje handlare, 35 procent, i landet uppger att de drabbats av någon form av stöld den senaste veckan, enligt Svensk Handels Trygghetsbarometer för årets första kvartal. Det är en liten ökning jämfört med den senaste mätningen från slutet av förra året.

Två av tre stölder anmäls aldrig.

Annons

Samtidigt minskar antalet fall av våld och hot från kunder. Knappt en femtedel har utsatts.

Totalt minskar brottsutsattheten något, enligt barometern. 41 procent av de 1 104 svarande butikerna uppger att de utsatts för antingen hot, våld eller stöld den senaste tiden – en minskning med 3 procentenheter jämfört med föregående kvartal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons