Annons

Fler översvämningar väntas i Indien

Indien • Publicerad 14 augusti 2019
Den översvämmade floden Kaveri nära staden Shrirangapattana i indiska delstaten Karnataka. Arkivbild.
Den översvämmade floden Kaveri nära staden Shrirangapattana i indiska delstaten Karnataka. Arkivbild.Foto: AP/TT

Nya översvämningsvarningar har utfärdats i Indien som redan är hårt drabbat av årets monsunregn. Minst 270 personer har hittills konstaterats döda, meddelar myndigheterna.

Invånare i Kerala varnas för kraftiga till extremt kraftiga regn under ett eller två dygn i några av de värst drabbade områdena, dit många turister brukar söka sig.

Annons

Fler än 1,2 miljoner människor har tvingats lämna sina hem i delstaterna Kerala, Karnataka, Maharashtra och Gujarat på grund av regnen. De flesta har hamnat i tillfälliga härbärgen som drivs av regeringen.

Förra året var översvämningarna de värsta på nästan ett århundrade och på många håll har samhällen ännu inte helt hämtat sig från de skadorna. I bara Kerala omkom runt 450 människor på grund av monsunregnen 2018.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons