Annons
Nyheter

Flera bilar i brand och stök i natt – helikopter kallades in

Under natten till fredag började flera bilar brinna på en parkering på Klövervallsgatan i Trelleborg. Flera patruller och även en polishelikopter deltog i insatsen för att försöka stoppa gärningsmannen. Strax efter branden blev det stökigt och flera personer kontrollerades av polisen.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2019
Fyra bilar blev totalförstörda, en bil fick mindre brandskador.
Fyra bilar blev totalförstörda, en bil fick mindre brandskador.Foto: Sara Johari

Strax efter klockan två under natten till fredag larmades SOS om att en bil brann på parkeringen som ligger i närheten av rugbyplanen och fotbollsplanerna vid Köpingeskolan.

Räddningstjänsten åkte till platsen för att släcka men branden hann sprida sig till flera fordon. Totalt fyra bilar blev rejält brandskadade, en femte bil fick mindre brandskador.

Annons

Polisen kallade in flera patruller och även en polishelikopter. Platsen kring branden var under natten avspärrad.

Foto: Sara Johari

Omkring en kvart efter branden uppstod stök i närheten.

– Parallellt till händelsen, en halv kilometer bort på Fagerängen är det också ett gäng ungdomar som springer och slår på saker, om de är samma personer som startat branden är oklart, men det är därför det är mycket polisaktivitet i området, sa Thomas Söderborg, vakthavande befäl vid region syd, under natten till TA.

Polisen stoppade flertalet ungdomar på Syster Jennys väg för kontroll.

– När det är mycket folk på plats så kraftsamlar vi. Vi vill såklart också få tag på den som ägnar sig åt att tända på bilar, säger Katarina Rusin, presstalesperson på Polisregion Syd.

Helikoptern användes för att lokalisera personerna som skulle kontrolleras. Direkt under natten kunde emellertid inte någon frihetsberövas som misstänkt för branden.

– Men det görs en anmälan om brott mot knivlagen, säger Katarina Rusin.

Polisen rubricerar händelsen med bilarna som skadegörelse genom brand.

Även under natten till torsdag kom larm om en bilbrand i Trelleborg som misstänks vara anlagd, på Danska vägen. Det är oklart om det finns något samband mellan händelserna.

Viktor ErikssonSkicka e-post
Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons