Annons
Nyheter

Flera skadade efter racerbåtolycka

Danmark (TT) • Publicerad 6 juli 2019
Bilden är tagen under World Powerboat Championship 2007. I tävlingen Köpenhamn Poker Run, där flera skadades på lördag eftermiddag, deltar liknande racerbåtar. Arkivbild.
Bilden är tagen under World Powerboat Championship 2007. I tävlingen Köpenhamn Poker Run, där flera skadades på lördag eftermiddag, deltar liknande racerbåtar. Arkivbild.Foto: Lars Harald J. Kristiansen/AP/TT

Nio personer har skadats i en olycka på lördag eftermiddag under en båtuppvisning på ön Amager i Köpenhamn. Tre personer fördes till sjukhus. Deras tillstånd beskrivs på lördagskvällen som stabilt.

Enligt ett vaktbefäl som såg olyckan på video ska bara en båt ha varit inblandad i olyckan. Samtliga nio skadade befann sig på den båten, rapporterar Ekstra Bladet. Motorbåten träffade en våg snett och stöten gjorde att passagerarna kastades runt på båten.

Olyckan inträffade vid evenemanget Köpenhamn Poker Run. Det är en årlig utställning och tävling med racerbåtar. Deltagarna kör runt Öresund, bland annat förbi Malmö, och samlar in spelkort. Gruppen som samlat in den bästa pokerhanden i slutet vinner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons