Annons
Nyheter

Nära hundra skadade vid flygolycka

Minst 97 personer har skadats vid en flygplansolycka i delstaten Durango i centrala Mexiko.
Enligt Durangos guvernör ska mirakulöst nog ingen ha omkommit.
Mexiko • Publicerad 1 augusti 2018
Foto: SOCIAL MEDIA

Planet som skulle flyga från Durango i norra Mexiko till huvudstaden Mexiko City nödlandade strax efter starten.

"Det är bekräftat att det inte fanns några dödsfall vid olyckan med flyg #AM2431", skriver Durangos guvernör José Rosas Aispuro Torres på Twitter.

Annons

Anledningen till olyckan uppges ha varit en kraftig hagelstorm och enligt vittnesuppgifter började planet att brinna. Passagerare säger att planet hade "rört sig konstigt" vid starten.

– Elden startade efter att planet hade nödlandat, och lyckligtvis blev inte någon bränd, säger Alejandro Cardoza, talesperson för Durangos civilförsvar, till tv-kanalen Milenio.

Planet är av Embraermodell och kan ta 100 passagerare. Mexikos transportminister uppger på Twitter att planet hade 97 passagerare och fyra besättningsmän.

Dussintals passagerare sågs lämna planet, och rök vällde ut från det.

Samtliga av de som skadades i olyckan har förts till sjukhus för vård, de flesta av dem för lindriga skador, enligt Aljandro Cardoza.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons