Annons

Flygstopp i Dubai efter drönarlarm

Förenade arabemiraten • Publicerad 22 september 2019
Den internationella flygplatsen i Dubai. Arkivbild.
Den internationella flygplatsen i Dubai. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Två flygplan har tillfälligt dirigerats bort från den internationella flygplatsen i Dubai i Förenade arabemiraten. Orsaken var misstänkt drönaraktivitet i området, uppger flygplatsoperatören för nyhetsbyrån Reuters.

Flygstoppet på söndagen varade i omkring 15 minuter.

Annons

Det är andra gången i år flygtrafik störs i Dubai på grund av misstänkt drönaraktivitet. Men för närvarande är situationen är mycket spänd i regionen efter drönarattackerna mot två oljeanläggningar i Saudiarabien förra helgen.

Att flygtrafik påverkas av drönare är inte ovanligt, oftast handlar det då om mindre privata drönare. I december drabbades Londons näst största flygplats Gatwick av tre dagars flygkaos sedan drönare observerats i närheten. Ungefär 1 000 avgångar ställdes in eller flyttades under den händelsen, vilket påverkade 140 000 passagerare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons