Annons

Föremål från gammal slottskupp kan ha hittats

Brott • Publicerad 28 september 2019
Kina slott vid Drottningholms slott efter inbrottet i augusti 2010. Arkivbild.
Kina slott vid Drottningholms slott efter inbrottet i augusti 2010. Arkivbild.Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Ovärderliga föremål som stals från Kina slott i Drottningholm för nio år sedan kan ha hittats. Hälare som skulle sälja godset lurades i förra veckan i en fälla där polisen väntade, enligt uppgifter till .

Åklagaren bekräftar för tidningen att ett tillslag har gjorts.

Annons

– Vi tror att det är gods från stölden på Kina slott, och vi tror att det är det mesta, säger kammaråklagare Henrik Söderman.

Utredningen gäller häleri. Ingen är gripen.

Lars Ljungström på Kungliga husgerådskammaren har inte själv sett föremålen.

– Men polisen tror sig ha återfunnit dem och det är ju i så fall oerhört glädjande att vi kan återställa ordningen ute på Kina Slott, säger han till Aftonbladet.

Kina slott är ett mindre slott som ligger vid kungafamiljens bostad i Drottningholm. Vid inbrottet den 6 augusti 2010 försvann åtta föremål – bland annat en altarbägare från 1500-talet, en skulptur av taoismens grundare Lao Tse och en vinbägare av noshörningshorn.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons