Annons

Formstarkt Luleå vann i SHL-veteranens debut

Luleå är SHL:s formstarkaste lag.
Hemma mot Rögle kom norrbottningarnas femte raka seger, 4–1, i veteranen Daniel Widings debut för sin sjätte SHL-klubb – sju månader efter sin senaste match.
Ishockey • Publicerad 31 oktober 2019
Luleås Austin Farley (nummer 91) var poängbäst på isen, ett mål och en assist, i 3–1-segern hemma mot Rögle. Arkivbild.
Luleås Austin Farley (nummer 91) var poängbäst på isen, ett mål och en assist, i 3–1-segern hemma mot Rögle. Arkivbild.Foto: Robert Nyholm/TT

Luleå har inte förlorat i den svenska ishockeyligan sedan 1–4 borta mot Frölunda den 12 oktober. I och med att serieledaren från Göteborg förlorade med 2–3 borta mot Malmö under torsdagskvällen så är norrbottningarna också SHL:s mest formstarka lag.

Hemma mot Rögle blev det 4–1 – Luleås femte raka seger som tog laget upp på en fjärdeplats i tabellen.

"Bara en bricka"

Annons

Forwardsveteranen Daniel Widing – tidigare i Leksand, Brynäs, Djurgården, Skellefteå och Rögle – debuterade för Luleå och gick in i en fjärdekedja med Jack Connolly och Austin Farley.

– Jag vill bara vara en bricka i spelet, kunna komma in med bra energi i omklädningsrum och på isen, sade Widing till C More före matchen.

Det slutade med succé mot Ängelholmslaget Widing avslutade förra säsongen i.

37-åringen, som inte hade spelat match sedan åttondelsfinalförlusten mot HV71 i mars, fanns på isen både när Farley satte 1–0 med 39 sekunder kvar av första perioden och när backen Daniel Sondell satte 3.07 in i andra.

Austin Farley hyllade sin nya kedjekamrat som bara hade gjort en träning med Luleå före matchen.

Lagkaptenens två första

– Det gick rätt bra. Han är en bra spelare och har varit i ligan länge. Vi pratade om att få ner puckarna bakom deras backar före matchen och spela enkelt. Han har varit fenomenal, säger amerikanen Farley till C More.

Lagkaptenen Erik Gustafsson satte sitt första mål för säsongen till 3–0 för Luleå i 17.23 in i andra perioden. Rögle reducerade till 1–3 5.21 in i tredje perioden, första SHL-målet i karriären av 19-årige Kevin Wennström efter ett vackert anfall.

Luleå höll däremot ifrån, Gustafsson satte sitt andra i matchen till 4–1 i öppen kasse med 1.28 kvar av tredje. Rögle åkte därmed på lagets tredje förlust (varav en efter förlängning) på sina fyra senaste SHL-matcher och föll från andra till tredje plats i tabellen.

– Vi styr och ställer, säger Erik Gustafsson till C More.

– Det bästa laget vann, säger Rögles tränare Cam Abbott till C More.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons