Första förlusten på nio matcher för Mjällby

Fotboll • Publicerad 16 juni 2019
Magnus Haglund, tränare för Halmstad, tog en tung skalp hemma mot tvåan Mjällby. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Mjällby gick som tåget i superettan i fotboll och hade sju raka segrar.

Men nu har Blekingelaget plötsligt fått grus i maskineriet. Förra helgen tappade laget en 1–0-ledning till 1–1 borta mot tabelljumbon Brommapojkarna på tilläggstid.

Och på söndagen blev det ett nytt poängtapp – den här gången via en klar 0–2-förlust borta mot Halmstad.

Matchen avgjordes tidigt med två snabba mål från hemmalaget på Örjans Vall. Först nickade Sadat Karim in 1–0 efter framspelning från Dusan Djuric i den 13:e minuten.

Och bara nio minuter senare small det igen när Rasmus Wiedesheim-Paul tryckte in 2–0 på straff.

Fler mål blev det inte, vilket innebar att Mjällby förlorade för första gången sedan den 21 april (1–2 mot Dalkurd).

För toppstriden betyder detta att Mjällby är fortsatt sju poäng efter serieledande Varberg – med en match mer spelad.

Halmstad tar sig tack vare vinsten upp på en elfte plats.