Annons
Nyheter

Förvildade kor har tagit över by i Alvesta

Djur (TT) • Publicerad 9 mars 2019
Korna på bilden är inte de som nämns i artikeln. Arkivbild.
Korna på bilden är inte de som nämns i artikeln. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ett 20-tal kor, kvigor och tjurar i en liten by i Alvesta har rymt från sina hagar och vandrar förvildade runt i samhället, rapporterar SVT Nyheter Småland.

-Det är skit. Vi har haft problem med de här korna i flera år och har tröttnat nu, säger en av ortsborna till SVT Nyheter Småland.

Annons

Förutom att korna riskerar att lida brist på mat och vatten så kan de utgöra en fara för allmänheten eftersom de rör sig ute på bilvägarna, uppger länsstyrelsen för SVT.

Ärendet ligger sedan flera månader tillbaka hos länsstyrelsen som inte lyckats få tag i djurägaren. Saken har därför dragit ut på tiden – och korna fortsätter att vandra omkring i byn.

-I förrgår stod de plötsligt på gårdsplanen igen. De är förvildade och sticker så fort en människa närmar sig. Jag har kontaktat polisen men ingenting händer, säger en ortsbo till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons