Annons

Fotbollsfans hånade homosexuella – greps

Fotboll • Publicerad 9 december 2019
Matchen Brighton–Wolverhampton slutade 2-2.
Matchen Brighton–Wolverhampton slutade 2-2.Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Två fotbollssupportrar i 40-årsåldern greps av polis för att ha förolämpat homosexuella när Brighton mötte Wolverhampton i söndags. Det meddelar de båda klubbarna.

Före och under matchen uppmärksammade Premier League-klubbarna en pågående regnbågskampanj till stöd för HBTQ-personer. Det hindrade inte de två åskådarna från att uppträda olämpligt och funktionärer förde under matchen bort dem från bortaläktaren. Väl utanför arenan greps de av polis.

Annons

"Det är både tråkigt och sorgligt att vi ännu en gång måste handskas med ytterligare en incident av diskriminerande glåpord ", säger Brightons vd och vice ordförande Paul Barber i ett uttalande.

Bortalaget Wolverhampton fördömer kraftfullt fansens uppförande och säger att man kommer att stödja polisen i deras brottsutredning.

I helgen greps också en man i 40-årsåldern för att ha skanderat påstådda rasistiska slagord under matchen mellan Manchester City och Manchester United.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons