Göteborgarna vann med 4–1 och skuggar serieledande Rögle i toppen av SHL.
Ishockey • Publicerad 19 oktober 2019
Frölundas Rhett Rakhshani satte 2–1-målet mot Malmö.
Frölundas Rhett Rakhshani satte 2–1-målet mot Malmö.Foto: Adam Ihse/TT

Inför tredje perioden var Roger Rönnberg inte alls nöjd när han kom till C Mores intervjumikrofon. "Glad att det bara står 1–1" och "långt ifrån vår normala standard" var två av Frölundatränarens omdömen om matchen i Scandinavium.

Ganska snart hade Rönnberg och hemmapubliken anledning att bli lite gladare. Slutperioden var bara 44 sekunder gammal när Rhett Rakhshani sköt 2–1 i numerärt överläge, amerikanens sjunde SHL-mål för säsongen. Även de tidigare målen i matchen – Nicklas Lasus tidiga 1–0 och Emil Sylvegårds kvittering – gjordes i powerplay, men till slut kom en fullträff även i spel fem mot fem. Joel Lundqvist stod framför kassen och styrde in namnen Mustonens puck till 3–1 med drygt halva slutperioden spelad.

Med knappt två minuter kvar satte Patrik Carlsson punkt med 4–1 i tom kasse och Frölunda har nu fyra raka segrar, medan Malmö har fyra raka förluster.

Efter slutsignalen recenserade Joel Lundqvist kärnfullt Frölundas tre perioder.

– Första lite trevande, andra kass, tredje väldigt bra, säger han till C More.