Annons
Nyheter

Ödehus övertänt i natt – kunde inte räddas

En byggnad brann för fullt vid Jägarehuset mellan Degeberga och Vittskövle vid midnatt mot måndagen.
Degeberga/Vittskövle • Publicerad 30 december 2019
Foto: Jens Christian

Larmet kom klockan 23.25. Räddningstjänst skickades till platsen.

– Det ska vara en ödelänga och den var helt övertänd när första enheten från Degeberga kom fram på plats. Så det fanns ingen möjlighet att rädda själva längan, utan man försökte begränsa spridning till skog och mark runtomkring, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Annons

Har man lyckats med det?

– Det har brunnit lite i några trädtoppar, men man har lyckats släcka ner. Ett tag var det ganska kraftigt gnistregn. Det får brinna ner till grunden och så släcker man ner, säger Svensson strax efter midnatt.

Då räknar räddningstjänsten med att vara kvar till 01.30-tiden. Enheter från Degeberga och Kristianstad deltog i insatsen. En tankbil från Tollarp kallades också in.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det är misstänkt anlagt. Det finns ingen naturlig anledning till att det skulle kunna brinna i det ödehuset, säger Johanna Bryhagen, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons