Annons

Fury siktar in sig på Wilder

Boxning • Publicerad 16 juni 2019
Brittiske Tyson Fury gjorde processen kort med tyske Tom Schwarz.
Brittiske Tyson Fury gjorde processen kort med tyske Tom Schwarz.Foto: John Locher/AP/TT

Kontroversielle brittiske boxaren Tyson Fury har tagit sig ett steg närmare en ny titelfajt mot amerikanen Deontay Wilder. Tungviktaren Fury hade inga problem med att avfärda tyske motståndaren Tom Schwarz vid en gala i Las Vegas i natt svensk tid. Fury vann på teknisk knock out redan i den andra ronden.

30-årige Fury, som tidigare lämnat ifrån sig en rad mästarbälten på grund av drog- och alkoholproblem, mötte tre år äldre Wilder förra året för att slåss om tungviktsbältet inom WBC-organisationen. Den matchen slutade oavgjort och Wilder fick behålla bältet.

– Vi har en ny fajt inbokad antingen 21 september eller 5 oktober, och nästa år kommer vi att fånga in Wilder och tvinga honom att ge mig bältet, sade Fury efter segern över Schwarz.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons