Annons

Fyra döda i olycka på Havannas esplanad

Kuba • Publicerad 19 maj 2019
Flera personer har omkommit i en trafikolycka på den välkända esplanaden Malecón i Havanna. Arkivbild tagen i ett annat sammanhang.
Flera personer har omkommit i en trafikolycka på den välkända esplanaden Malecón i Havanna. Arkivbild tagen i ett annat sammanhang.Foto: Desmond Boylan/AP/TT

Fyra personer omkom och 21 skadades när en bil körde in bland fotgängare på den välkända strandpromenaden El Malecón i Kubas huvudstad Havanna.

Olyckan inträffade under natten till söndagen, rapporterar nyhetsbyrån EFE, med hänvisning till statliga kubanska medier. Enligt de kubanska myndigheterna tappade bilens förare kontroll över fordonet på grund av tekniska problem, varpå den sladdade upp på trottoaren.

Annons

Bilen var av en äldre modell, en så kallad "amerikanare", som är vanliga taxibilar i Kuba. Förra året dog 683 personer i den kubanska trafiken och landets till stor del föråldrade bilflotta tros spela stor roll i detta.

Strandpromenaden El Malecón sträcker sig längs med Havannas havskust och befolkas vanligen av mängder av människor på kvällar och helger.

Två av de skadade personerna uppges vara utländska medborgare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons