Ungdomsgäng härjade på Charlottesborg

Kristianstad Artikeln publicerades
Genrebild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Genrebild.

Vid midnatt skickas polis till Jakobs väg på Charlottesborg i Kristianstad.

– Det har dragit runt ett gäng ungdomar som roat sig med att ta sönder gatlampor, säger Martin Larsson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

När polis anlände fanns ett gäng på cirka 25 ungdomar på plats.

– De skrek och var aggressiva och när en ensam polisman närmar sig kastar någon en gatsten som landar ungefär tio meter från honom, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral.

En person blev omhändertagen eftersom han störde den allmänna ordningen. Polisen kan inte binda personen till att ha varit den som kastade stenen och hen är därför inte misstänkt för något brott i nuläget.

– Personen störde den allmänna ordningen på platsen. Ibland räcker det med att vi gör ett eller ett par sådana omhändertagen för att det ska verka förebyggande.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse och en om försök till våld mot tjänsteman. Polisen har dock inte lyckats identifiera några misstänkta.

Hur hanterar polisen en sådan här situation?

– Det har tyvärr blivit lite vardag för Kristianstadskollegorna. Vi har blivit ganska vana vid den är typen av incidenter men vid allvarliga händelser har vi så kallade avslutningssamtal eller debriefing, säger Fredrik Bratt.