Nyheter

Genombrott i sökandet efter Leela

Kristianstad Artikeln publicerades
Bild från tidigare sökning efter försvunna sheltien Leela.
Foto: Lasse Ottosson
Bild från tidigare sökning efter försvunna sheltien Leela.

Ett genombrott har gjorts i sökandet efter den bortsprungna VM-hunden Leela. Under natten mot fredagen filmades hunden i en trädgård i utkanten av Åhus. Boende i närheten uppmanas hålla utkik, men också att inte ropa på eller försöka fånga in henne.

På fredagen lades ett kort och koncist meddelande ut på sociala medier angående sökandet efter Leela: ”Vi har ett genombrott! Uppdatering följer!”

Under natten mot lördagen berättades det att en privatperson hört av sig tidigt på fredagsmorgonen då dennes övervakningskamera fångat ett djur på film i trädgården. Det såg ut som att det kunde vara en hund.

Trädgården ligger i utkanten av Åhus.

ID-hundar var på adressen under fredagen och bekräftade att det var Leela som rört sig på tomten och åtgärder ha satts in i förhoppning att kunna fånga in henne så snart som möjligt.

”Det har varit en känslosam dag. I samtal med Leelas ägare var det fantastiskt att höra glädjen i deras röster när de med egna ögon kunde se att Leela lever och verkar vara i god form”, står det i inlägget.

Leela är en Shetland Sheepdog från Colombia som kom till Kristianstad för att delta i Agility-VM. Hon försvann efter att ha blivit skrämd under en promenad den 3 oktober. Under sökandets gång har hon setts i såväl norra Skåne, som i Blekinge.

De som rör sig mellan Åhus och Kristianstad uppmanas hålla ögonen öppna. Om någon ser Leela så är det viktigt att inte ropa på henne eller försöka fånga in henne, utan istället kontakta tipstelefonen på 0708 96 93 70.

tisdagen hörde en Åhusbo av sig till Kristianstadsbladet efter att ha sett en Shetland sheepdog-liknande hund på väg till jobbet. Om detta var Leela är dock inte bekräftat.

I söndags var Leelas ägare tvungna att resa tillbaka till sitt hemland.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.