Annons

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle • Publicerad 16 juni 2019
Företagsledaren Dan Olofsson skänker miljoner för att öka säkerheten för Malmös judiska församling. Arkivbild.
Företagsledaren Dan Olofsson skänker miljoner för att öka säkerheten för Malmös judiska församling. Arkivbild.Foto: Maja Suslin/TT

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter.

Efter flera allvarliga hot och trakasserier på senare år har församlingen krympt rejält, från uppemot 3 000 medlemmar på 70-talet till cirka 380 personer i dag.

Annons

Gåvan, fyra miljoner kronor om året i tio år, är avsedd för församlingens verksamhet och säkerhetsarbete med vakter och övervakningskameror.

– Vi hoppas att vi kan ingjuta lite hopp i den judiska befolkningen, så de känner att även om inte politikerna vill göra något så finns det personer som är beredda att stå upp för dem, säger Dan Olofsson till DN.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons