Annons

Gerhardsson: "Två tuffa matcher"

Comeback för Fridolina Rolfö, men ingen Nilla Fischer med i EM-kvaltruppen mot Ungern och Slovakien.
Fotboll • Publicerad 17 september 2019
Fridolina Rolfö är tillbaka i landslaget. Arkivbild.
Fridolina Rolfö är tillbaka i landslaget. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det svenska EM-kvalet inleddes med stabila 4–1 borta mot Lettland. I början av oktober är det dags för matcher mot både Ungern och Slovakien.

– Mycket av spelet i den matchen handlade om fasta situationer, det var ingen tillfällighet att vi gjorde tre mål på hörna. Reflektionen för mig var att vi tog oss ur det och tog med oss tre poäng, säger Peter Gerhardsson i samband med den svenska trupputtagningen.

Annons

Förbundskaptenen väntar sig dock tuffare motstånd både från Ungern och från Slovakien.

– Nu är det mest fokus på Ungern för de är först, men alla de här lagen har riktiga klasspelare i stora klubblag.

Rolfö tillbaka

Med till samlingen är anfallaren Fridolina Rolfö, Wolfsburg, som har varit skadedrabbad senaste tiden.

– Hon är tillbaka i truppen efter skadan hon ådrog sig senast, jag vet att hon klev av någon match nu med muskelskada men jag pratade med henne i går och hennes tränare och vi hoppas att hon kan vara redo tills vi samlas, säger Gerhardsson om 25-åringen.

Två namn som är nya i truppen jämfört med Lettlandssamlingen är Vittsjös mittback Sandra Adolfsson, 32, och Eskilstunas offensiva talang Loreta Kullashi, 20.

"Visat fin form"

Gerhardsson om Kullashi:

– Hon är användbar centralt i banan och spelskicklig, och hon har visat fin form senaste tiden.

Adolfsson har gjort fem landskamper tidigare och Kullashi har gjort tre. En som däremot som väntat saknas i den svenska truppen är Nilla Fischer. Den 35-åriga mittbacken har problem med en hälskada.

– Vi har haft kontakt med henne och med Linköping senaste tiden, hon är tyvärr inte tillgänglig till landskamperna som kommer här nu, säger Gerhardsson.

Marcus Alexandersson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons