Annons
Nyheter

Gigantisk badanka borttappad till havs

Har du sett en jättelik gul badanka på vift ute på världshaven?
Då tillhör den förmodligen en simklubb i staden Perth i västra Australien, som nu vädjar om hjälp från sjöfarare med att hitta ankan.
Australien • Publicerad 18 mars 2018
En annan jätteanka, ett konstverk av holländske Florentijn Hofman. Bilden är tagen i Peking 2013.
En annan jätteanka, ett konstverk av holländske Florentijn Hofman. Bilden är tagen i Peking 2013.Foto: Alexander F. Yuan

Ankan Daphne – stor som en husvagn – blåste iväg den 11 mars från en strand i Perth. Klubbens ordförande Peter Marr gjorde ett tappert försök att simma ifatt den.

– Jag överskattade troligen min förmåga och underskattade Daphnes frihetslängtan. Efter 50 meter var hon bara borta, jag hann inte med, säger han till ABC News.

Annons

Det går visserligen rykten om att ankan setts i en kuststad över 40 mil norr om Perth, men var hon egentligen tagit vägen är höljt i dunkel. Klubben efterlyser nu sin uppblåsbara simkompis på sin Facebooksida, och utlovar simrelaterade presenter till den som hittar henne.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons