Annons

Greta Thunberg på anrik tidskrifts omslag

Klimat • Publicerad 16 maj 2019
Greta Thunberg tillsammans med italienska ungdomar i Rom under en skolstrejk för klimatet. Arkivbild.
Greta Thunberg tillsammans med italienska ungdomar i Rom under en skolstrejk för klimatet. Arkivbild.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Klimataktivsten Greta Thunberg pryder omslaget till nästa nummer. Sedan tidigare finns hon på tidskriftens lista över världens 100 mest inflytelserika personer.

– Allt kändes meningslöst, det kändes inte som att det var någon idé att gå till skolan om det inte finns någon framtid, säger hon till tidningen om varför hon startade sin klimatstrejk som gjort henne känd i hela världen.

Annons

Nu har skolan blivit en fristad och hon beskriver hur det känns som att hon lever i två olika världar. "Här är jag bara en tyst tjej och där är jag väldigt känd".

Greta Thunberg tar även upp hur hon hanterar hoten och hatet på nätet

– Det är ganska roligt när det enda folk kan göra är att håna dig, eller prata om ditt utseende eller din personlighet. Det betyder att de inte har några argument, eller inget annat att säga, säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons