Annons

Guaidó kallar till ännu en kraftsamling

Venezuela • Publicerad 19 april 2019
Juan Guaidó i Caracas på fredagen. Arkivbild.
Juan Guaidó i Caracas på fredagen. Arkivbild.Foto: Fernando Llano/AP/TT

Den venezuelanske oppositionsledaren Juan Guaidó kallar sina anhängare till den största marschen landet skådat, i ett nytt försök att pressa landets sittande ledare Nicolás Maduro.

Guaidó, som utropat sig själv till Venezuelas interimspresident i egenskap av nationalförsamlingens ordförande, riktar sig också till landets militär på nytt.

Annons

– De kommer att behöva lyssna när folket säger "det räcker", säger Guaidó i ett tal inför anhängare i huvudstaden Caracas.

Den nya kraftsamlingen mot socialistledaren Maduro kommer att hållas den 1 maj, arbetarrörelsens dag.

– Vi uppmanar hela folket att delta i den största marschen i Venezuelas historia, för att kräva ett slut på det orättmätiga maktinnehavet så att denna tragedi får ett slut.

Stora delar av västvärlden har tagit ställning för Guaidó, medan Venezuela sjunker allt djupare ned i en ekonomisk kris. Nicolás Maduro, som har stöd av bland annat Ryssland, beskriver Guaidó som en amerikansk marionett och en kuppmakare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons