Annons

Guide, fotbolls-VM: Nederländerna–Japan

Fotboll • Publicerad 24 juni 2019

Vad: VM-match, Nederländerna–Japan, åttondelsfinal.

Var: Roazhon Park, Rennes.

Annons

När: Tisdag 25 juni, 21.00.

Tv/radio: TV4/C More Fotboll och Radiosporten i P4.

Förutsättningar: Europamästarna Nederländerna har bibehållit formen från hemma-EM för två år sedan och fortsätter att imponera i VM. Även om det finns utrymme för spelmässig förbättring så slutade gruppspelet med full pott och avrundades med en tung seger mot Kanada (2–1). Japan däremot, som vi har lärt känna som en toppnation i damfotboll, har inte riktigt stått att känna igen. Världsmästarna från 2011 och VM-finalisterna från 2015 kryssade mot Argentina, tog en knapp vinst mot Skottland och förlorade mot England. Ett facit som visserligen räckte till en andraplats i grupp D men som inte imponerar i övrigt.

Håll ögonen på: Poängmässigt har de båda yttrarna Shanice van de Sanden och Lieke Martens hållit en låg profil i gruppspelet. Men på varsin sida av målsprutan Vivianne Miedema brukar ändå stjärnduon bjuda på ett publikfriande spel med sina utmanande spelstilar. Blir åttondelsfinalen mot Japan matchen där de lägger i ytterligare en växel och kommer in i turneringen på allvar?

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons