Sirius vidare efter straffdrama

De allsvenska klubbarna gjorde vad som förväntades i svenska cupen.
Men inte utan viss dramatik.
Gif Sundsvall vann efter förlängning mot Lidingö och Sirius efter straffar mot Karlstad BK.
Fotboll • Publicerad 21 augusti 2019
Mohammed Saeid avgjorde straffdramat borta mot Karlstad i svenska cupen. Arkivbild.Foto: Conny Sill n

Division 2-klubben Lidingö satte press på Gif Sundsvall med Per Bloms sena kvitterade till 1–1.

Förlängning följde – och det var först där som den allsvenska jumbon visade klass. Marc Mas gjorde sitt andra mål i cupmötet när han satte 2–1 i 105:e minuten och en kvart senare skickade Oliver Berg in 3–1-målet som tog klubben vidare till gruppspelet i februari–mars.

Straffdrama i Karlstad

Sirius väg dit blev något snårigare.

Första efter straffar borta mot Karlstad, division 1, säkrades fortsatt spel i cupen. Segern ordnades efter att Lukas Jonsson räddade Victor Edvardsens straff och Mohammed Saeid satte dit Sirius femte boll från elva meter.

Hammarby fick en enklare uppgift borta mot division 2-laget IFK Luleå, även om hemmalaget skapade viss spänning på Skogsvallen när William Olausson reducerade till 1–2 på straff i 29:e minuten. Men när inhopparen Alexander Kacaniklic sprang sig fri på Darijan Bojanics långboll och rullade in 3–1, var cupäventyret över för Luleå.

"Avgöra"

– Jag fick mest instruktioner om att driva upp tempot och avgöra matchen, säger han till C More.

– Darijan har en bra blick och en bra högerfot, han satte en väldigt fin boll. Sedan var det jag mot målvakten och då lyckades jag göra mål.

Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic gjorde Hammarbys övriga mål.

Även Häcken, efter 3–1 mot Qviding, är vidare. Likaså Kalmar FF, 2–1 mot Rosengård, IFK Norrköping, 6–1 mot IFK Timrå, och Örebro, 1–0 mot Nyköping.