Annons

Hamréns Island mot Rumänien i EM-playoff

Rumänien på hemmaplan.
Det väntar Erik Hamréns Island i playoffsemifinalen om en biljett till fotbolls-EM.
Lars Lagerbäcks Norge ställs mot Serbien.
Fotboll • Publicerad 22 november 2019
Erik Hamréns Island möter Rumänien i playoffsemifinalen till EM. Arkivbild.
Erik Hamréns Island möter Rumänien i playoffsemifinalen till EM. Arkivbild.Foto: AP/TT

De sista biljetterna till EM delas ut i vår. På fredagen lottades de inledande playoffmötena och där stod det klart att Island spelar sin semifinal hemma i Reykjavik den 26 mars mot Rumänien, som Sverige mötte i EM-kvalet.

Semifinalerna avgörs i enkelmöten.

Annons

Sverige, Danmark och Finland är redan klara för EM. Skulle Island och Norge ta sig igenom playoff-rysaren blir det alltså fem nordiska länder i mästerskapet nästa år.

Lars Lagerbäcks Norge möter Serbien i semifinalen på Ullevål i Oslo. Norrmännen är erkänt starka på hemmaplan, där laget inte har förlorat på 15 matcher – en svit som sträcker sig över tre år.

Norge har hemmaplansfördel även i en eventuell playoffinal, där Skottland eller Israel väntar.

– Klart det är positivt, annars skulle jag ljuga. Klarar vi den första matchen mot Serbien så är det alltid en viss fördel att spela på hemmabana. Man kan säga att vi hade tur med lottningen, säger Lars Lagerbäck i en videointervju på norska landslagets Twitterkonto.

Hamréns Island spelar borta i en eventuell playoffinal, mot Ungern eller Bulgarien.

20 av 24 EM-lag är redan klara. De sista fyra platserna ska fördelas bland 16 länder, som har säkrat en plats i playoff tack vare sina Nations League-framgångar.

EM spelas i tolv olika länder den 12 juni till 12 juli 2020.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons