Annons

Handelstullar slår mot Philips

Ekonomi • Publicerad 10 oktober 2019
Philips huvudkontor i Amsterdam. Arkivbild.
Philips huvudkontor i Amsterdam. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Den nederländska medicinteknikjätten Philips varnar för att högre handelstullar i kombination med en svag utveckling för enheten Connected care gör det omöjligt att nå marginalmålet för 2019.

Philips räknar nu med att rörelsemarginalen, enligt måttet ebita, ökar med endast 0,1–0,2 procentenheter. Tidigare har bolaget siktat på en ökning med en hel procentenhet. Bolaget håller dock fast vid målet om att försäljningen i jämförbara verksamheter ska öka med 4–6 procent.

Annons

Philips släppte även preliminära siffror för tredje kvartalet: Försäljningen ökade med 6 procent till 4,7 miljarder euro, medan ebita sjönk med 3 procent till 583 miljoner euro. Nettovinsten föll preliminärt med 28 procent till 210 miljoner euro.

Resultatet tyngs av en nedskrivning på 78 miljoner euro avseende Connected care, som är inriktat på fjärrövervakning av patienter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons