Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett urval av nattens rubriker – lokalt och i omvärlden.

Skåne

I Kristianstad ska en bil och en taxi kolliderat strax efter midnatt. Enligt räddningstjänsten var sex person inblandade i olyckan, men samtliga ska ha klarat sig utan skador.

 

I närheten av Värnhem i Malmö ska en någon form av skottlossning inträffat i en bil. Polisen larmades om händelsen strax före kl 05. En man har gripits i anslutning till bilen men hur skjutningen gått till är oklart, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen larmades till ett bråk i en fastighet i Dalby i Lunds kommun under lördagskvällen. När patrullerna kom till platsen visade det sig att två personer bråkat och båda hade skador efter någon form av stickvapen.

De skadade fördes med ambulans till sjukhus, där de vårdas.

Skadeläget är okänt men bedömdes inledningsvis som allvarligt, enligt polisen.

Ärendet rubriceras som försök till mord samt olaga hot. De båda inblandade har gripits och den ena är anhållen efter beslut av åklagare. (TT)

En kvinna skadades i en brand i ett flerfamiljshus i Kävlinge i Skåne. Branden började i en gasolvärmare som stod på en balkong, enligt polisen.

Kvinnan fick brandskador på en hand och en arm i samband med att hon försökte släcka elden med en brandsläckare.

Branden ska enligt uppgift ha startat på balkongen och sedan spridit sig till lägenheten. Ytterligare en lägenhet i huset fick rökskador. Det är oklart varför gasolvärmaren började brinna.

En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. (TT)

 

Blekinge

Natten ska ha förlöpt utan några större händelser i länet, uppger polisen.

 

Sverige

En man rånades under knivhot i stadsdelen Vivalla i Örebro under lördagskvällen, skriver Nerikes Allehanda.

– Det är 5–6 personer som ger sig på en ensam målsägande. De hotar honom med kniv och tilltvingar sig bland annat mobil och bankkort innan de lämnar platsen, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro, till tidningen.

Mannen skadades inte fysiskt i händelsen. Rånarna var delvis maskerade. Ingen är gripen. (TT)

 

Världen

Nitton människor har omkommit och åtta skadats i en brand i Peking under lördagen, rapporterar den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Flera misstänkta har gripits i samband med branden som bröt ut i distriktet Daxing i stadens södra delar.

Elden var under kontroll efter tre timmar. Bränder med dödlig utgång är vanliga i Kina, där brandsäkerhetsregler ofta trotsas. I september omkom elva människor i en brand i staden Taizhou. (TT)

Jakten på meteoriten som slog ned i finländska Lappland är i gång. Experterna arbetar nu för fullt med att räkna ut dess bana.

Det var i torsdags kväll som vad som beskrevs som ett kraftigt lysande eldklot lyste upp skyn. Det som tros vara en meteor bedöms ha slagit ned söder om Enare träsk.

– Det är ett unikt tillfälle att hitta material från rymden som annars inte går att få tag i, säger Tomas Kohout vid Helsingfors universitet till nyhetsbyrån AP.

Ett problem med sökandet är att det för tillfället bara är fyra timmars dagsljus i området där den tros ha slagit ned. (TT)