Annons

Här är nattens händelser

E22 fick stängas av tillfälligt under natten, sedan en bil kört in i ett träd som blåst omkull över vägbanan.
Publicerad 27 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Singelolyckan inträffade vid 03-tiden, mellan Linderöd och Tollarp. Enligt räddningstjänsten ska bilföraren blivit något chockad men klarat sig utan fysiska skador.

Annons

Polisen misstänker dock att föraren var påverkad av narkotika och han blev omhändertagen för provtagning.

En väktare ska ha blivit misshandlad på ett boende i Jägersro i Malmö vid 03.30-tiden. Väktaren uppges dock inte ha blivit allvarligt skadad, skriver polisen på sin hemsida. En man i 40-årsåldern greps, misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.

Sverige

Två män har anhållits misstänkta för försök till mord efter en skottlossning i centrala Värnamo.

En man blev beskjuten med flera skott under annandagskvällen. Han klarade sig utan skador, enligt polisen.

– Två gärningsmän avlossade vapen mot honom. Han lyckades slänga sig in bakom någon parkerad bil så det är några bilar som har träffats av skott men som tur var inte målsägande, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Larmet kom vid klockan 20.15. Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. (TT).

Två personer har förts till sjukhus efter att ha blivit påkörda av en personbil i Fruängen i södra Stockholm, rapporterar flera medier.

– En person har gripits och är skäligen misstänkt för att ha vållat olyckan, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

Annons

Polisen fick larm om olyckan vid midnatt.

– Bilen körde upp på trottoaren och smet sedan från platsen, säger stationsbefäl Christer Vollmer till Aftonbladet.

Polisen rubricerar händelsen som vållande till kroppsskada samt smitning från trafikolycksplats. (TT)

Världen

En tidigare minister i Elfenbenskusten döms till 20 års fängelse för medhjälp till en attack 2012 där 18 personer dödades, däribland sju FN-soldater.

Soldaterna och civila mördades i ett bakhåll i närheten av den ivorianska gränsen till Liberia. (TT)

Evakueringen av sjuka och skadade från östra Ghouta utanför Damaskus har påbörjats, twittrar Internationella rödakorskommittén i Syrien.

Närmare 400 000 människor finns i det rebellkontrollerade området. FN har vädjat till president Bashar al-Assads regering att få flytta omkring 500 personer som är i akut behov av vård och kommer att dö om de inte evakueras, däribland cancersjuka barn. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons