Annons

Här är nattens händelser

En person skadades allvarligt i en kraftig explosion i Helsingborg.
Polis stoppade en bilist i Sjöbotrakten, som senare anhölls för grovt rattfylleri.
Publicerad 2 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Detonationen inträffade vid 01-tiden i en fastighet i centrala Helsingborg. Det är oklart vad om exploderat men trapphuset fick kraftiga skador och enligt TT evakueras de boende från fastigheten.

Annons

En person fördes till sjukhus, med allvarliga skador.

En utländsk medborgare i 50-årsåldern greps under måndagskvällen efter ett ha stoppats i en rutinkontroll i Sjöbotrakten. Enligt polisen ska mannen ha kört bil, trots att han var påverkad av alkohol.

Mannen anhölls under natten, misstänkt för grovt rattfylleri.

Sverige

En man i Skövde har kontaktat polisen och anmält att han blivit beskjuten av två män i en bil. Mannen, som är i 50-årsåldern, är oskadd och händelsen utreds som försök till mord alternativt dråp.

– Vi har spärrat av området där det hände och ska dit i morgon och göra en undersökning, säger Johan Ljung, vakthavande befäl i polisregion Väst.

Händelsen inträffade vid 21-tiden på nyårsdagen vid ett industriområde. (TT)

Annons

Världen

Minst 14 människor har skjutits ihjäl av flera gärningsmän i delstaten Rivers i Nigeria, uppger en poliskälla för AFP. 12 personer har förts till sjukhus med skottskador.

De var på väg hem efter en midnattsmässa i en kyrka i staden Omoku. Motivet är oklart men polisen uppges söka efter "banditerna".

Det är det senaste i raden av våldsdåd i den oljerika regionen, där det finns flera beväpnade och rivaliserande gäng som ofta har blodiga uppgörelser. (TT)

EU uppmanar Iran att garantera medborgarnas rätt att protestera efter de blodiga regimkritiska demonstrationerna i landet.

"Vi har varit i kontakt med de iranska myndigheterna och vi förväntar oss att rättigheten till fredliga demonstrationer och yttrandefrihet kommer att garanteras", säger en talesperson för EU:s utrikeschef Federica Mogherini i ett uttalande.

EU kommer att fortsätta följa utvecklingen. Protesterna började i torsdags. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons