Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 22 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Vid klockan 06.15 inkom ett larm om en singelolycka på E22 mellan Bromölla och Gualöv.

Annons

– Bilen körde av vägen och hamnade på sidan ungefär 15 meter ut i terrängen. Förbipasserande stannade och hjälpte föraren ur bilen, säger Jonas Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Föraren ska ha varit vaken och talbar men i övrigt är skadeläget okänt. Ambulans och polis är på plats.

Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Kristianstad. Enligt Trafikverket kommer framkomligheten att vara begränsad fram tills uppskattningsvis 08.00.

Enligt Jonas Nilsson är det förmodligen halt på platsen.

Vid klockan 06.40 inkom sedan ett larm om en olycka mellan flera fordon på väg 119 mellan Broby och Glimåkra.

– Två bilar ska ha krockat. Polis, räddningstjänst och ambulans är kallade till platsen, men i övrigt har jag ingen mer information i nuläget, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen region Syd.

Jonas Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, har också knapphändiga uppgifter om olyckan inledningsvis.

– Men som jag förstår det ska det inte handla om några större personskador, säger han.

Enligt Trafikverket kommer framkomligheten längs vägen att vara begränsad fram tills uppskattningsvis 08.30.

Räddningstjänsten fick rycka ut till en villa på Vitkålsgatan i Ystad efter att det börjat brinna i skorstenen.

Annons

Larmet inkom vid klockan 22.10. Enligt räddningstjänsten var det lugnt på platsen och branden hade inte spridit sig utanför skorstenen.

– Vi kommer att rensa skorstenen och sedan blir det eldningsförbud tills en sotare kommit dit, säger Gustaf Sandell, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Det ska inte heller ha blivit någon rökutveckling inne i villan.

Sverige

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien har avlidit, 79 år gammal.

Hon debuterade på 1970-talet som glaskonstnär och gjorde sig känd för sina djärva idéer.

Många känner nog igen hennes orm- och tulpanmotiv. Ulrica Hydman Vallien var från början utbildad keramiker vid Konstfack i Stockholm och arbetade med både glas, keramik och måleri. Hon bosatte sig i småländska glasbruksorten Åfors på 1960-talet tillsammans med maken Bertil Vallien, som bekräftar dödsfallet för SVT.

"Min älskade Ulricas varma hjärta slutade att slå ikväll. En obegriplig förlust", skriver han på Facebook. (TT)

En man i 50-årsåldern hittades svårt knivskuren i en lägenhet i stadsdelen Kungsladugård i Göteborg under onsdagskvällen.

Polisen fick larm om två skadade män strax efter klockan 23, men när de kom till platsen hittades den svårt skadade mannen och en misstänkt gärningsman i samma ålder som greps på platsen.

Annons

Mannen som greps hade lättare skador som tros ha samband med händelsen.

– När vi kom fram hittade vi en allvarligt skadad man i lägenheten. Han var skadad i bålen och ljumsken efter minst ett knivhugg och hade förlorat mycket blod, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Det är oklart vad som har hänt och vilken relation männen har med varandra.

– Han är gripen, misstänkt för dråp eller mordförsök och platsen är avspärrad för undersökning, Just nu knackar vi dörr i området, säger Ann-Christin Löfstrand. (TT)

Världen

Minst 17 personer har omkommit i en bussolycka i nordöstra Thailand.

Ytterligare minst 33 personer rapporteras vara skadade, varav 10 allvarligt, enligt myndigheterna.

Olyckan inträffade i provinsen Nakhon Ratchasima. Föraren uppges ha tappat kontrollen över fordonet i en nedförsbacke och dubbeldäckaren körde av vägen och kraschade in i ett stort träd. (TT)

Perus president Pedro Pablo Kuczynski meddelade i ett tv-sänt tal att han avgår, dagen innan ytterligare en misstroendeomröstning i kongressen.

– Nu när jag står inför den här svåra situationen, som orättvist får mig att se skyldig ut, tycker jag att det bästa för landet är om jag avgår som president, sade han.

Annons

Den 79-årige före detta Wall Street-handlaren Kuczynski lyckades hålla sig kvar vid makten med knapp marginal efter en misstroendeomröstning i slutet av förra året.

Kravet på Kuczynskis avgång kom sedan den brasilianska byggjätten Odebrecht vittnat om att man betalat ut miljontals kronor till företag som ska ha ägts av Kuczynski. Presidenten har tidigare förnekat kopplingar till bolaget och hävdar att det inte finns några oegentligheter i betalningarna.

Presidenten har tappat allt fler allierade sedan han benådade den auktoritäre ex-ledaren Alberto Fujimori i utbyte mot nedlagda röster för att inte bli avsatt av kongressen. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons