Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 30-årsåldern misstänks för misshandel efter att han slagit en annan man i ansiktet – framför ögonen på polisen.

Annons

Händelsen inträffade vid fyratiden på morgonen på Östra Storgatan i Kristianstad.

– Patrullen står en bit därifrån och ser hur mannen kommer bakifrån och slår en annan man i ansiktet, helt oprovocerat, säger Emir Bajric, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Mannen som fick ta emot slaget fick uppsöka sjukvård men ska inte ha fått några allvarliga skador.

Den misstänkte togs med till polisstationen för tillnyktring och kommer att höras under morgonen.

En man misstänks för grovt artskyddsbrott efter att polisen omhändertagit flera djur vid ett tillslag på en mindre ort i Skåne, skriver Skånska Dagbladet.

Polisen misstänker näthandel med fridlysta djur och växter. Åtminstone två krokodiler har funnits i fastigheten, samt giftödlor och giftormar, men polisen är förtegen om hur många eller vilka djur som omhändertagits.

Tillslaget gjordes under ledning av polisens Nationella operativa avdelning (Noa) i torsdags, i samarbete med länsstyrelsens djurskyddsenhet i Skåne och lokal polis.

– Vi är inne i ett jättekänsligt skede, fler personer ska höras och beslag analyseras. Men det handlar om handel med fridlysta djur och växter, och det är handel som ska ha skett över internet, säger Filippo Bassini, gruppchef för Noas utredningsgrupp för artskyddsbrott, till tidningen.

Fängelsestraffet för grovt artskyddsbrott är högst fyra år. (TT)

Sverige

Annons

Två personer fick allvarliga skador i en frontalkrock på E4 söder om Jönköping strax efter klockan 21.

– Två personer är med ambulans förda till sjukhus. Den ena personen kunde kliva ur bilen utan någon hjälp men den andra var fastklämd, säger David Högberg, inre befäl på räddningstjänsten, till Jönköpings-Posten.

Polisens vakthavande befäl uppger för Sveriges Radio P4 Jönköping att personerna är allvarligt skadade, men läget beskrivs som stabilt. (TT)

En passagerarfärja förlorade sent på lördagskvällen strömmen och var på drift utanför Visby.

Färjan från Oskarshamn skulle ha varit framme i Visby klockan 23, men blev sen till destinationen på grund av ett kylvattenfel. När felet reparerats kunde färjan gå in till kaj som vanligt, meddelar Destination Gotland.

Passageraren Kalle Gardell sade under kvällen till Aftonbladet att det rådde lugn stämning ombord.

– Folk ligger och sover och kaptenen har ropat ut med jämna mellanrum att vi ska sitta och ta det lugnt. (TT)

Världen

Samir Mohamad Massoud tränade med sitt fotbollslag i den syriska huvudstaden Damaskus på lördagen när idrottsklubben där laget höll till attackerades med raketeld. Sju personer skadades i attacken och Samir Mohamad Massoud dödades. Han blev tolv år.

Den statliga syriska nyhetsbyrån Sana rapporterar att klubben som attackerades är belägen i närheten av den ryska ambassaden.

Annons

– De attackerade al-Fayhaas idrottscenter med granateld och dödade en pojke och skadade sju andra under deras träning, säger Mohsen Abbas, som är ledare för den syriska arméns fotbollslag.

Den döde pojken beskriver Mohsen Abbas som en mycket lovande ungdomsspelare.

Enligt statliga syriska medier var det rebeller från enklaven i östra Ghouta nära Syriens huvudstad Damaskus som låg bakom lördagens attack. (TT)

En amerikansk familj som hittades död i en lägenhet på turistorten Akumal i Mexiko, kvävdes till död av gas visar obduktionen, enligt myndigheterna.

Familjen, en mamma en pappa och två barn, hittades avlidna på fredagen. Det finns inga tecken på att det handlar om ett brott eller självmord, enligt ett uttalande från åklagarmyndigheten.

Experter undersöker nu gasledningarna i lägenheten. (TT)

Fredrik TanoSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons