Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polis och räddningstjänst larmades till en bilbrand i Kristianstad, strax efter midnatt.
Publicerad 15 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Händelsen ska ha inträffat på en parkeringsplats i området Charlottesborg klockan 00.30 på fredagen. Det finns inga uppgifter om några personskador.

Annons

En man i Malmö ska ha blivit sprejad i ansiktet med en försvarsspray, vid två tillfällen under natten. Först inne på en restaurang och sedan när han försökte springa ikapp personen som sprejat honom i ansiktet, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen kallas till platsen och griper en kvinna i 40-årsåldern för misshandel. Hon misstänkts även för våld mot tjänsteman, sedan hon bland annat ska ha spottat mot en polis i arresten.

Vid 23-tiden på torsdagen rapporterade polisen om en explosion vid en pizzeria på Spånehusvägen i Malmö. Efter en kontroll vid platsen drar man slutsatsen att en kraftig smällare eller en så kallad banger kastats mot pizzerian.

Ingen person uppges ha kommit till skada. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse.

Sverige

En person saknas efter att en brand bröt ut i ett tvåvåningshus i Bredbyn i Örnsköldsviks kommun, skriver Allehanda.

Polisen har underrättat anhöriga till den boende på adressen.

– Vi försökte gå in med rökdykare men fick vända, säger Mats Renning, inre befäl vid räddningstjänsten.

Styrkor från fyra stationer arbetade under natten med att släcka branden men byggnaden totalförstördes.

Annons

– Vi har spärrat av området för att kunna genomföra en teknisk undersökning under fredagen, säger John Enzinger, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen. (TT)

Polis och åklagare föreslås få nya möjligheter när det gäller att utreda insiderbrott, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Information som skickas mellan närstående får i dagsläget inte användas som bevis i en rättegång. Enligt en ny statlig utredning kan det nu bli möjligt.

Förslaget ska först ut på remiss, innan det kan bli en ny lag. (TT)

Världen

En 32-årig brandman har omkommit under arbetet med att bekämpa en av de stora skogsbränderna i Kalifornien.

Branden, som kallas Thomas, har förstört hundratals hem nordväst om Los Angeles och är nu den fjärde största i den amerikanska delstatens historia. Nära 100 000 hektar har hittills förstörts.

Dödsfallet är det andra i branden som rasat i över en vecka. En 70-årig kvinna omkom när hon försökte undkomma lågorna i en bil. (TT)

Japan har lagt till ytterligare 19 organisationer på sin sanktionslista över svartlistade nordkoreanska personer och organisationer. Listan består av totalt 103 organisationer och 108 individer.

Organisationerna arbetar med finansiella tjänster, kol- och mineralhandel, transport och med att skicka nordkoreanska arbetare utomlands, uppger utrikesdepartementet. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons