Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Två hästar blev påkörda av en bil på E22, ett av djuren dog i samband med olyckan, det andra fick avlivas.

Skåne

Olyckan inträffade mellan Fjälkinge och Bäckaskog strax före klockan 23 på julaftonen. Två hästar, som ska ha rymt från en närliggande hage, blev påkörda av en bil.

Ingen person ska ha skadats allvarligt.

 

En personbil på en pendelparkering i Vellinge blev utbränd under natten. Räddningstjänsten larmades till platsen vid 04-tiden och då ska fordonet varit övertänt. Branden ska dock inte ha spridit sig och ingen person kom till skada.

 

Sverige

En man och en kvinna har skadats i en skottlossning. Polisen larmades till en restaurang i Haninge centrum söder om Stockholm klockan 01.25.

– Det visar sig att det är en herre som är skjuten i nedre delen av kroppen och en kvinna som har ett mindre sår på ett ben. De är förda till sjukhus, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Det fanns många vittnen på restaurangen som polisen förhör. Ingen är gripen.

– Enligt den rapport jag har fått så var skadorna inte livshotande, säger Almqvist.

Händelsen utreds som grov misshandel. (TT)

 

Världen

Minst 20 pilgrimer omkom i en trafikolycka i norra Filipinerna när en mindre buss, som var på väg till en juldagsmässa, frontalkrockade med en större buss.

Ytterligare nio personer som färdades i den mindre bussen och 15 passagerare i den större bussen skadades i olyckan.

Den mindre bussen ska ha försökt köra om ett tredje fordon när olyckan inträffade, enligt polisen som nu utreder det inträffade. (TT)

Guatemalas president Jimmy Morales säger att landets ambassad i Israel ska flyttas till Jerusalem.

I en kort uttalande på Facebook skriver Morales att han bestämt sig för att flytta ambassaden från Tel Aviv efter att ha pratat med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Beslutet kommer några dagar efter att hans regering, i FN, visade sitt stöd för USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. (TT)