Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två hästar blev påkörda av en bil på E22, ett av djuren dog i samband med olyckan, det andra fick avlivas.
Publicerad 25 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Olyckan inträffade mellan Fjälkinge och Bäckaskog strax före klockan 23 på julaftonen. Två hästar, som ska ha rymt från en närliggande hage, blev påkörda av en bil.

Annons

Ingen person ska ha skadats allvarligt.

En personbil på en pendelparkering i Vellinge blev utbränd under natten. Räddningstjänsten larmades till platsen vid 04-tiden och då ska fordonet varit övertänt. Branden ska dock inte ha spridit sig och ingen person kom till skada.

Sverige

En man och en kvinna har skadats i en skottlossning. Polisen larmades till en restaurang i Haninge centrum söder om Stockholm klockan 01.25.

– Det visar sig att det är en herre som är skjuten i nedre delen av kroppen och en kvinna som har ett mindre sår på ett ben. De är förda till sjukhus, säger Mats Almqvist, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Det fanns många vittnen på restaurangen som polisen förhör. Ingen är gripen.

– Enligt den rapport jag har fått så var skadorna inte livshotande, säger Almqvist.

Händelsen utreds som grov misshandel. (TT)

Annons

Världen

Minst 20 pilgrimer omkom i en trafikolycka i norra Filipinerna när en mindre buss, som var på väg till en juldagsmässa, frontalkrockade med en större buss.

Ytterligare nio personer som färdades i den mindre bussen och 15 passagerare i den större bussen skadades i olyckan.

Den mindre bussen ska ha försökt köra om ett tredje fordon när olyckan inträffade, enligt polisen som nu utreder det inträffade. (TT)

Guatemalas president Jimmy Morales säger att landets ambassad i Israel ska flyttas till Jerusalem.

I en kort uttalande på Facebook skriver Morales att han bestämt sig för att flytta ambassaden från Tel Aviv efter att ha pratat med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Beslutet kommer några dagar efter att hans regering, i FN, visade sitt stöd för USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons