Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två män, som greps på onsdagskvällen, misstänks nu för bland annat för grov misshandel och försök till människorov mot en man i Ystad.
Publicerad 4 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Själva misshandeln ska ha skett vid 18-tiden på onsdagen men männen försvann i en bil och greps senare norr om Svedala.

Annons

Vid midnatt informerade polisen om att männen även misstänks för grovt olaga hot och vapenbrott efter att ha hotat en annan man med ett pistolliknande föremål.

En bilförare, som krockade med en husvägg i Tomelilla, misstänks för drograttfylleri. Olyckan inträffade vid 23-tiden, föraren ska ha blivit omhändertagen av ambulanspersonal men ska inte ha behövt sjukhusvård.

Sverige

En man hittades under natten skadad utomhus i ett bostadsområde i Nyköping, efter att han själv larmat polisen om att han blivit skjuten i magen.

Både den platsen där han hittades och den plats där brottet tros ha begåtts har spärrats av för teknisk undersökning, uppger polisen på sin sajt.

Den skadade mannen är i 30-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare. Han var skadad i magen men kunde lämna sjukhuset redan på morgonen.

Händelsen utreds som mordförsök. (TT)

Annons

Världen

Minst 23 civila har dödats i det rebellkontrollerade östra Ghouta, nära Syriens huvudstad Damaskus, uppger det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR). Tre av dem är barn.

Enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien, dödades lejonparten av offren i räder genomförda av ryskt stridsflyg.

En representant för SOHR säger till AFP att 18 personer dödades i ryska flygräder mot staden Misraba, och de resterande i artilleribeskjutning från syriska regeringsstyrkor. (TT)

Frankrikes president Emmanuel Macron planerar en lagstiftning mot att sprida falska nyheter "för att skydda demokratin", särskilt i valtider, sade han i sitt nyårstal.

Detaljer kommer att presenteras inom kort, men han sade att webbplatser som sprider falska nyheter ska kunna blockeras, information tas bort och användarkonton stängas.

Macron, som valdes i maj, har tidigare anklagat ryska RT och Sputnik för att ljuga och sprida propaganda. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons