Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Drograttfylleri i Malmö. Försök till personrån i Ängelholm.
Golden Globe till Alexander Skarsgård.
Publicerad 8 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax efter klockan 02.30 stoppade polis en bil på Kristianstadsgatan i Malmö. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, narkotikabrott (eget bruk) samt grov olovlig körning. Bilen uppges ha varit avställd.

Annons

Och i Ängelholm ska en man i 50-årsåldern ha blivit utsatt för ett rånförsök vid 23-tiden. Den ensamma gärningsmannen, som ska ha haft på en sig en ”rånarluva”, ska inte ha lyckats få med sig något.

Polis åkte till platsen, Stallgatan, och uppger inte mannen inte skadats fysiskt i samband med rånet.

Blekinge

På söndagskvällen ska en 18-årig man ha blivit rånad på jacka, keps och skor vid Nya Skeppsbrogatan i Karlskrona. Två personer är anhållna.

Polis skickades till platsen klockan 19.45. Flera personer uppges ha rånat mannen och en av dem bar kniv, enligt uppgift till polisen. Han ska inte ha skadats fysiskt vid händelsen.

Polisen i Kristianstad assisterar i utredningen och meddelar klockan 01.20 att tre personer har frihetsberövats. Två av dem, en man och en kvinna i 20-årsåldern, anhölls i sin frånvaro.

– Som det ser ut nu är de hittade, men vi har inte fått in dem än, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, klockan 02.20.

Båda två anhölls senare under natten. Dessutom hämtades en ung kvinna till förhör. Hon släpptes däremot.

Sverige

Alexander Skarsgård fick en Golden Globe för sin insats i miniserien "Big little lies", men filmskaparen Ruben Östlund blev lottlös på galan.

Annons

Alexander Skarsgård vann för bästa manliga biroll i tv-serie-kategorin. Det är i miniserien "Big little lies" som Skarsgård spelar en aggressiv man i ett destruktivt förhållande.

Han riktade särskilt sitt tack till Nicole Kidman, hans motspelare i den rosade miniserien. Kidman blev, precis som Skarsgård, också prisad för sin insats. Det var hennes fjärde Golden Globe.

Det är hans första Golden Globe och han är den förste svensk att vinna det prestigefyllda priset på över tre decennier. (TT)

Hjärtövervakningen på Nya Karolinska sjukhuset i Solna har drabbats av tekniska störningar. Nu inför sjukhuset reservrutiner och kallar in extra personal, skriver Dagens Nyheter.

Det är oklart hur många patienter som drabbats, men enligt pressjouren har ingen av dem flyttats. Enligt ett internmeddelande rör det sig om en bugg i leverantören Philips system som upptäcktes vid årsskiftet.

En källa uppger enligt DN att hjärtintensiven på sjukhuset av säkerhetsskäl tvingats dra ned antalet platser för hjärtövervakning.

Gång på gång har it-haverier på Nya Karolinska tvingat upp sjukhuset i stabsläge, fått patienter omdirigerade och gjort att hjärtövervakningssystemet, telemetrin, inte fungerat som det ska. (TT)

Världen

Elva personer har dödats i en skottväxling i samhället La Conceptión utanför turistorten Acapulco i Mexiko. Händelsen inträffade efter att en lokal självutnämnd polisstyrka anklagat en ung man för förargelseväckande beteende under festligheter i staden tidigt på söndagsmorgonen.

Åtta invånare i staden dödades i skottlossningen. När sedan militär och statlig polis kom dit sköts tre medlemmar ur den lokala polisstyrkan till döds, uppger myndigheterna.

Annons

30 medlemmar ur den lokala polisstyrkan, som har fått tillstånd från delstaten att driva verksamhet i staden, greps. (TT)

Runt 160 försök att nå porrsidor på nätet gjordes varje dag under andra halvan av 2017, från det brittiska parlamentet.

Totalt gjordes 24 473 försök sedan valet i juni, från enheter med koppling till parlamentets nätverk, enligt nyhetsbyrån PA.

Premiärminister Theresa Mays regering har lovat att gå till botten med en mängd anklagelser om sexuella övergrepp från politiker. Bland annat har Mays biträdande premiärminister tvingats avgå. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons